Spital


                      Spitalul de boli cronice și geriatrie „Constantin Bălaceanu Stolnici” www.spitalulstefanesti.ro

 

        Orașul Ștefănești, chiar dacă este învecinat cu mun. Pitești, dispune de o rețea importantă de asistență medicală, cu dispensare și un spital de geriatrie de renume în zona județului Argeș.
        Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” este situat in orasul Ştefăneşti, judetul Arges. Acesta si-a dezvoltat activitatea actuala pe structura fostului Spital Comunal Ştefăneşti, construit intre anii 1952 – 1954, cu scopul de a acorda asistenta medicala unei populatii restranse, reprezentata de personalul angajat al Întreprinderii de Reparaţii Auto, viitoarea Uzina de Autoturisme Piteşti.

      In prezent spitalul dispune de sectii si compartimente unice in judet:

  • sectia de medicina interna – cronici;
  • sectia de geriatrie-gerontologie unde se acorda servici medicale complete varstnicului in stricta concordanta cu necesitatile acestuia;
  • unitatea dispune si de un compartiment de ingrijiri paliative, unde pacientii cu afectiuni in stadii terminale primesc tratament, suport si ingrijire de specialitate;
  • compartiment de recuperare neurologica unde pacientii cu afectiuni neurologice beneficiaza de un program de recuperare adecvat.

      Spitalul desfasoara activitati didactice in invatamantul superior pe baza de contract de colaborare cu Universitatea din Pitesti, Scoala sanitara postliceala Carol Davila Pitesti. 
        Spitalul are un acord de parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti pentru preluare in ingrijire a pacientilor prin transfer interspitalicesc. 

Spitalul acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice necesare pentru asigurarea de servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici sau servicii medicale într-o singură specialitate, avand în dotare echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru furnizarea serviciilor medicale corespunzătoare specialităţilor aprobate în structura organizatorică aprobată.

Proporţia bolnavilor externaţi din Spitalul de Geriatrie si Boli Cronice C-tin Balaceanu Stolnici Stefanesti care se reinternează, pentru patologie de acelaşi tip, într-un interval de 48 de ore de la externare, este sub 5%.
Proporţia bolnavilor transferaţi din Spitalul de Geriatrie si Boli Cronice C-tin Balaceanu Stolnici Stefanesti într-un alt spital, pentru patologie de acelaşi tip, într-un interval de 72 de ore de la internare este mai mica de 0,05%.

Conform Ministerului Sanatatii, Spitalul de Geriatrie si Boli Cronice C-tin Balaceanu Stolnici Stefanesti este incadrat la clasificarea V conform ordinului ministrului sanatatii nr. 323/2011, modificat de ordinul nr. 441/2015.

 

 

 

 

 

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.