Date geografice


                Orasul Stefanesti se intinde pe o suprafata de 60 km, invecinandu-se spre S-V cu municipiul Pitesti, spre N – V si N cu comuna Maracineni si orasul Mioveni, spre E cu comuna Calinesti, spre S cu comunele Oarja si Bradu, conform hartii orasului Stefanesti (parte integranta din prezentul statut).

                Orasul Stefanesti este situat in partea central – sudica a judetului Arges, la sud-est de municipiul Pitesti, la intersectia paralelei de 44 53’ latitudine nordica cu meridianul de 24 56’ longitudine estica.

La 18 km spre nord trece paralela de 45 si nu departe de limita estica a orasului trece meridianul de 25 longitudine estica, aceste doua coordonate geografice aratandu-ne amplasarea orasului in partea central – sudica a tarii.

        Altitudinea orasului este cuprinsa intre 252m, la nivelul Vaii Argesului si 400m , in zona colinara Valea Mare – Podgoria.

        Relieful orasului se afla pe linia de contact dintre Podisul Getic (platforma Gandesti ), si lunca raului Doamnei dinspre est si Lunca raului Arges dinspre sud, dincolo de care se intinde Campia Inalta a Pitestiului.

Stefanesti_jud_Arges