Skip to content

Date geografice

Orașul Ștefănești se întinde pe o suprafață de 60 km, învecinându-se spre S-V cu municipiul Pitești, spre N – V și N cu comuna Mărăcineni și orașul Mioveni, spre E cu comuna Călinești, spre S cu comunele Oarja și Bradu, conform hărții orașului Ștefănești (parte integrantă din prezentul statut).

Orașul Ștefănești este situat în partea central – sudică a județului Argeș, la sud-est de municipiul Pitești, la intersecția paralelei de 44 53’ latitudine nordică cu meridianul de 24 56’ longitudine estică.

La 18 km spre nord trece paralela de 45 și nu departe de limita estică a orașului trece meridianul de 25 longitudine estică, aceste doua coordonate geografice arătându-ne amplasarea orașului în partea central – sudică a țării.

Altitudinea orașului este cuprinsă între 252m, la nivelul Văii Argeșului și 400m , în zona colinară Valea Mare – Podgoria.

Relieful orașului se află pe linia de contact dintre Podișul Getic (platforma Gândești ), și lunca râului Doamnei dinspre est și Lunca râului Argeș dinspre sud, dincolo de care se întinde Câmpia Înaltă a Piteștiului.

Translate »